2009 m. balandžio 10 d., penktadienis

Olimpinio medalio - bet kokia kaina!

Tik nežūk siekdamas Olimpinio aukso!!!

KET:

64. Dviračio vairuotojui leidžiama važiuoti keliu tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu. Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai arba kiti šviesą atspindintys elementai, pritvirtinti prie ratų stipinų.

65. Važiuoti dviračiu leidžiama tik dviračių takais, o kur jų nėra – tam tinkamu (su asfalto arba betono danga) kelkraščiu pagal eismo kryptį. Kai dviračių tako nėra, o kelkraštis netinkamas, leidžiama važiuoti viena eile važiuojamosios dalies kraštine dešine eismo juosta, kuo arčiau jos dešiniojo krašto.

8 komentarai:

  1. Niekaip nesuprantu, kas jiems liepia ar leidzia taip pavojingai vazineti miesto gatvemis, ypac paskui miesto autobusus!!!!
    Savaitgali dar teko matyti situos sportininkus vazinejancius kelyje i Palanga. Nejaugi ju niekas neturi lydeti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. juokingai snekat, o kur jiems treniruotis? manai jiems malonu vaziuoti miesto gatvemis plentiniais dviraciais? ar siulai jiems isimesti dvirati i autobusa iki miesto pakrascio ir nuo ten pradeti treniruote? kur jiems treniruotis? kur tas jusu supratingumas? ant kitu varot, bet patys supratimo neturit jokio.. ir nera ju tiek daug, ir tikrai jie taip baisiai netrugdo..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Juokingai ir pats sneki. Tai tegu treniruojasi, bet tegu laikosi taisykliu. O tai cia ne treniruote gaunasi o ekstremumas. Varo viduri gatviu. Maciau kaip keliesi tokie laviravo tarp masinu. Lenda po ratais. Galu gale yra tam trekas. Ten kiek pasiziuri tai pastoviai tuscia.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiskui - tu paskaityk kas raudonai po nuotrauka KET parasyta.

    AtsakytiPanaikinti
  5. matei treko dangos kokybe? isivaizduoji 100km treniruote treke? isivaizduoji sportini dvirati apkarstyta lemputemis/papildomu svoriu? yra vaiku, kurie issidirbineja gatvese, ir yra sportininkai.. man sioje nuotraukoje labiau panasu jog jis tiesiog apvaziuoja stabdanti autobusa. sakot vaziuoti kuo arciau desiniojo krasto? matet kokios gilios nuotekomosios duobes? tolerantiskumo jums pasimokyt reiktu, teisuoliai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. neseniai vienas dviratininkas sankryzoje, kol dege raudonas sviesoforas, sukiojosi skersai sankryzos, "nedriso" nulipti nuo dviracio, kol uzsidegs zalia sviesa. Pajudejus automobiliams, jis vaziavo antra juosta, o man reikejo sukti i desine. Dviratininkas man buvo is desines, siek tiek priekyje. Jis ne tik,kad nesitrauke letai vaziuodamas, bet dar ir eme kazka man rodyti, neva tai "palauk" ir issieme gerima... O man jau reikia sukti i desine, teko tokiam "vikruoliui" pasignalizuoti. Virsyta visa imanoma kantrybe. Kazin ar treneriai zino apie toki dviratininku vaziavima gatvese...

    AtsakytiPanaikinti
  7. taisykles visiems vienodos. sportininkams atskiru nera

    AtsakytiPanaikinti
  8. jūs, kaimiečiai, nuvažiuokite į bet kurį Europos miestą (pvz Londoną) ir pamatysite dviračius viduryje antros ir trečios juostos ir tarp mašinų ir pan. ir niekas iš to nedaro tragedijos, tai yra normalu. Tiesiog jūsų kaimiečių akys prie to nepratusios.

    AtsakytiPanaikinti