2009 m. balandžio 20 d., pirmadienis

Stabdymo žymės nusako situacijos rimtumą

Statybininkų ir Taikos pr. žiedinėje sankryžoje stabdymo žymės nusako situacijos rimtumą!
Parvažiavus nuo Minijos gatvės, žiedinėje sankryžoje norint pasukti į dešinę reikia pažeidinėti eismo taisykles ir kirsti ištisinę liniją. Laiku persirikiuoti į pirmąją juostą trukdo "pastovūs" parkuotojai ir eismo taisyklių pažeidėjai.
O busimi vairuotojai laikydami "Regitros" egzaminą yra "metami" lauk už tai, kad norėdami važiuoti į dešinę persirikiuoja per šią ištisinę liniją.
Norint nepažeisti taisyklių, vairuotojai yra priversti sukti ratą aplink žiedą.





Žvelgiant pėsčiojo akimis ši situacija taip pat pavojinga, nes nei vairuotojai, nei pėstieji vieni kitų nemato per sustatytus automobilius. Stabdymo žymės nusako, kad ne kartą buvo kilusi pavojinga situacija.

KET:

155. Sustoti ir stovėti draudžiama:

155.7. ten, kur tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės ženklinimo linijos (bortelio) mažesnis kaip 3 m atstumas;

155.10. ten, kur sustojusi transporto priemonė užstotų kitiems vairuotojams šviesoforo signalus ar kelio ženklus arba kliudytų kitų transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui;

1 komentaras:

  1. Laikydamas Regitros egzaminą būtent šioje vietoje buvau išlaipintas iš mašinos. "Ačiū" taip parkuojantiems mašinas, egzaminą turėjau laikyti dar kartą..

    AtsakytiPanaikinti