2010 m. vasario 19 d., penktadienis

Eismo kontrolė nieko verta

"Eismo kontrolė" - toks užrašas puikuojasi ant mėlynojo automobilio važinėjnčio miesto gatvėmis. Jis turbūt turėtų gąsdinti eismo taisykles pažeidinėjančius vairuotojus, bet... būkite ramūs - "eismo kontrolė" - tai tik automobilis, o jo ekipažas - tik keleiviai.

Verkia žmonės, kad Klaipėdos senamiestis miręs, nes buvo įvesta stovėjimo rinkliava. Ar tikrai senamiestis tuščias - nei automobilių, nei žmonių? Anaiptol!!!! Pilna čia autoobilių, pilna čia žmonių, pilna čia pažeidėjų. Tik va pažeidėjų kontrolieriams tai nelabi rūpi. Suprantama, juk lauke - šalta, drėgna, visur sniegas - negi lipsi iš šiltos mašinos, kad kažkam ratus blokuoti ar lipduką apie prasižengimą klijuoti. Pastovės ir nuvažiuos....gal niekas nematys...ai...




Na, kita vertus, reikia parodyti, kad dirbame - sustokime, pažiūrėkime, kas čia netaip. Hmm..."Audi" lyg ir nieko stovi (nepažeidžia KET?), bet va ten toliau už "plytos" stovi kažkokie keturračiai. Nėra stovėjimo kvituko? Yra!!! OK. Paliekam ramybėj. Nėra. Ai gal SMS susimokėjo, gal ne. Teeegu stovi.
"Plyta"? Negalima įvažiuoti? Ai, šalta, alga kukli...


ai...tegu stovi.

Dar kartą sakau - duokite krivulę, kvitų, protokolų knygelę, uniformą - bus lėšų pensijoms!

KET:
155. Sustoti ir stovėti draudžiama:
155.8. važiuojamųjų dalių sankirtoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos, išskyrus tą pusę, kuri yra priešais šoninį kelią trišalėse sankryžose su ištisine ženklinimo linija arba skiriamąja juosta;
155.10. ten, kur sustojusi transporto priemonė užstotų kitiems vairuotojams šviesoforo signalus ar kelio ženklus arba kliudytų kitų transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui;

Kelio ženklas Nr. 301 "Įvažiuoti draudžiama" - draudžiama įvažiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus maršrutinį transportą

2010 m. vasario 15 d., pirmadienis

Ženklą pakabino per 2 mėnesius

Dar iki praėjusių Šv. Kalėdų Tilžės g. ir Šilutės pl. sankryžoje girto vairuotojo vairuojamas UAB "Salų žuvų" mikroautobusas atsitrenkė į apšvietimo stulpą, kurį visai nokautavo kartu nulauždamas ir kelio ženklą, informuojantį apie eismo kryptis juostose. Stulpas "atsistojo" greitai, bet ženklas grįžo tik beveik po dviejų mėnesių.

Ar tiek ilgai gamina ženklus, ar tiek ilgai tingėjot?

Gruodžio 24 d.


Vasario 12 d.

2010 m. vasario 12 d., penktadienis

Mokyklos gatvės tiltas: eikit jūs....

Prieš beveik du mėnesius rekonstruotas Mokyklos gatvės tiltas pagaliau sulaukė komisijos!
Stropi komisija, kuri turi patvirtinti, kad tiltas bei gatvė yra tinkami naudojimui ir nuimti ženklus, tik pritvirtino žiemos sniego gausos, šalčių ar šiaip pro šalį ėjusio praeivio (vairuotojo?) spyrio neatlaikiusius greičio ribojimo ženklus!
Nebesivarginkit, peckeliai, važiavom, važiuojam ir važiuosim! Nebereikia mums jūsų malonės - patys geriau žinom kokiu protingu greičiu galima čia važiuoti.



XXI amžiaus ženklų tvirtinimo ypatumai nedaug kuom skiriasi nuo pirmykštės bendruomenės naudotų įnagių:


Gražių švenčių!

2010 m. vasario 9 d., antradienis

Ta saldi kairė pusė...

Keistai atrodo miesto svečiams iš kitų Vakarų Europos valstybių mūsų tautiečių stovėjimo ypatumai. Ypač keistai žmonėms atrodo prieš eismą stovintys automobiliai. Svečiai ir klausia: "Ar čia pas jus dvipusis eismas šioje gatvėje? Kodėl tuomet automobilis išvažiavo į priešprešinį eismą ir sustojo?"

Aš jiems paaiškinau, kad čia vienos krypties dvi eismo juostos. Žmogui tiesiog taip patogiau sustoti. Jis taip visada čia stovi. Vasarą, rudenį, žiemą....Juk vistiek niekas nemato, niekam nekliūna...Į taisykles, tvarką nusispjaut!

Ta saldi kairė pusė...



Taip pat aš stoviu ir kitais metų laikais: "Ta saldi kairė pusė..."




Daugiau panašių stovėjimo pavyzdžių:
"Ta saldi kairė pusė II..."
"Ta saldi kairė pusė..."
"Naujos kelių eismo taisyklės"

2010 m. vasario 8 d., pirmadienis

Mokyklos gatvė: komisijos greitai nebereikės

Jau daugiau kaip du mėnesiai renovuotas Mokyklos gatvės tiltas nesulaukia maloningosios komisijos, kuri padėtų galutinį tašką leisiantį pašalinti greitį ribojančius ir kitus su remontu susijusius ženklus.
Nieko baisaus!! Su vielutėmis ir kitais mūsų miesto ženklų rupintojėlių ypač mėgstamais tvirtinimo elementais pritvirtinti ženklai laikui bėgant vis tiek svyra, krypsta, linksta...
Greičiausiai tvarką šioje atkarpoje padarys ir normalų greitį grąžins koks pro šalį einantis žmogelis, kuris netyčia gal užklius, gal paspirs tuos ženkliukus. Nebereiks nei komisijos.





2010 m. vasario 5 d., penktadienis

Jėgų priveržti vis dar trūksta

Tikra ženklų karuselė prie senosios perkėlos! Viskas priklauso nuo to, kaip ir iš kurios pusės pažiūrėsi!
Iš vienos pusės sustoti draudžiama, iš kitos - stovėjimo zona. Lyg mokama, lyg tik darbo dienomis...

2010 m. vasario 1 d., pirmadienis

Dūminė uždanga

Dūminė garų uždanga. Spėkite kam?!




LIETUVOS RESPUBLIKOS

SAUGAUS EISMO AUTOMOBILIŲ KELIAIS
ĮSTATYMAS:

26 straipsnis. Transporto priemonių ir priekabų skiriamieji ženklai
1. Kiekviena motorinė transporto priemonė, priekaba turi būti su tam skirtoje vietoje vertikalioje plokštumoje pritvirtintais, registruojant jai priskirtais valstybinio numerio ženklais.
2. Valstybinio numerio ženklus draudžiama uždengti apsauginėmis medžiagomis, lankstyti ar kitaip keisti jų formą, jie neturi būti apgadinti, užteršti ar surūdiję.

ATPK, 126 straipsnis:
Įregistruotų, perregistruotų arba išregistruotų transporto priemonių vairavimas be valstybinio numerio ženklų (ženklo) arba vairavimas pasibaigus laikino valstybinio numerio ženklų galiojimui (išskyrus atvejį, kai pranešus policijai apie automobilio numerio vagystę, vykstama išsiimti naujų numerių) – užtraukia baudą vairuotojams nuo 100 iki 200 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vieno iki trijų mėnesių.

Transporto priemonių vairavimas su suklastotais valstybinio numerio ženklais (ženklu), uždengtais ar kitaip užmaskuotais valstybinio numerio ženklais arba su pritvirtintais ne tai transporto priemonei išduotais valstybinio numerio ženklais (ženklu) – užtraukia baudą vairuotojams nuo 800 iki 1200 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo šešių mėnesių iki vienerių metų.

"Lietuvos Respublikoje išduodamų ir naudojamų valstybinio numerio ženklų (toliau - numerio ženklai) techniniai reikalavimai nustatyti Lietuvos standarte LST 1447 „Kelių transporto priemonių valstybinio numerio ženklai. Techniniai reikalavimai" (toliau - standartas) nustatyta, kad automobiliams skirtų numerio ženklų rinkinį sudaro dvi plokštelės, priekaboms ir puspriekabėms - viena plokštelė, o mopedams ir motociklams - viena arba dvi plokštelės. Numerio ženklų rinkinį, atsižvelgiant į transporto priemonėse numerio ženklams tvirtinti įrengtų vietų matmenis, gali sudaryti skirtingų formatų numerio ženklų plokštelės".