2010 m. gegužės 21 d., penktadienis

Keiskit ženklus arba bauskit

Be abejonės, kaip ir daugumos Lietuvos miestų taip ir Klaipėdos daugiabučių kiemų situacija tampa katastrofiška. Akivaizdu, kad praeities projektuotojai nenumatė būsimo automobilių kiekio ir suprojektavo per mažus kiemus automobilių stovėjimui. Šiandien automobilius statom jau kur randam laisvą vietą - gatvėje, vaikų žaidimų aikštelėje, ant žolynų, pėsčiųjų takų ir pan. Deja, daugeliu atvejų kelio ženklai ir kelių eismo taisyklės draudžia tokį stovėjimą. Esame tarsi įkalinti. Automobilio namo kišenėje neparsineši...

Taigi ką darys miesto valdžia? Pareigūnai? Bausite ar ieškosite kompromiso? Keisite ženklus? Ar ir toliau bus taikomos nerašytos išlygos ir tyčiosimės iš pačių sukurtų taisyklių? Stovėti draudžiančių ženklų mieste pristatyta begalė, bet akivaizdu, kad į juos visiems nusispjauti! Gal pakeiskim kelio ženklo Nr. 332 "Sustoti draudžiama" apibrėžimą - sustoti draudžiama, bet parkuotis galima.






Gero savaitaglio!! :)

2010 m. gegužės 18 d., antradienis

Cirkas prie BIG2

Įdomiai eismas organizuojamas Taikos pr. prie prekybos centro "BIG2". Čia ženklas nurodo, kad eismas nukreipiamas už 100 metrų, tačiau visi važiuoja nurodoma kryptim jau už vos už kelių metrų nuo ženklo.
Nestebina išdaužyti atitvarai - ženklas tai nurodo, kad eismas nukreipiamas tik už 100 metrų. Lyg ir būtų Taikos pr. ir Smiltelės g. sankryžoje???
Ar atsakingiems su geografijos žiniom prastai, ar su matematika ar su rašyba???



Ištisines linijas (nesvarbu ar jos dvigubos ar ne) Klaipėdoje galima kirsti bet kur ir bet kada:

2010 m. gegužės 7 d., penktadienis

Mersas yra mersas

Gal kas matėt šį automobilį stovintį nepažeidžiant kelių eismo taisyklių? :)
Laukiame nuotraukų.

2010 04 20

2009 10 02
Statybininkų pr., Klaipėda. Važiuojamosios dalys atskirtos žaliaja juosta, iki artimiausio apsisukimo toloka...

Kaip čia šis "mersas" atsidūrė? :) Atvarė prieš eismą?

2010 m. gegužės 6 d., ketvirtadienis

Medžius geni ir ekskavatoriai

Uosto įmonių transportas toliau linksminasi miesto gatvėse. Šį kartą ekskavatorius be valstybinių numerių su strėle iškelta bemaž į 7 metrų aukštį! O gal čia ne ekskavatorius? Gal čia naujas medžių genėjimo būdas?

Nenustebkite, jei vieną dieną mūsų gatvėse pamatysite ir povandeninį laivą ar net mūsų miesto naująjį simbolį - kruizinį laivą "Constellation". Pastatys atgal tiltelį, tai žiūrėk ir jie "išplauks" į mūsų gatves...





Va taip mes ir gyvenam...

2010 m. gegužės 4 d., antradienis

Dviguba ištisinė linija Klaipėdoje - nereikšminga

Klaipėda yra ypatinga vieta, kur galioja visai kitokios eismo taisyklės. Teisingiau jos čia negalioja ir yra bereikšmės, niekam neįdomios. Nei vairuotojams, nei pareigūnams. Mūsų mieste laisvai galima kirsti dvigubą ištisinę liniją, galima važiuoti prieš eismą (ne tik kunigams), sustoti kur ir kaip patogu.