2009 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis

DVIKOVA: sustoti draudžiama - stovėjimo vieta

Padėkite išsiaiškinti logiką!
Štai Dariaus ir Girėno gatvėje stovi ženklas Nr. 332 "Sustoti draudžiama", tačiau vos už keliasdešimt metrų už šio ženklo stovi ženklas Nr. 528 "Stovėjimo vieta" su nurodytu stovėjimo budu.
Ar gali tuomet stovėti automobiliai šioje vietoje?

Žinioj pagal KET:
III. Draudžiamieji ženklai.
Ženklas Nr. 332 "Draudžiama transporto priemonėms sustoti (stovėti) toje kelio pusėje, kurioje yra kelio ženklas. [...] Jei naudojamas kartu su 1.4 ženklinimo linija galioja iki šios linijos pabaigos."

"7. Galiojimo zoną turinčių draudžiamųjų ženklų (319, 325, 327, 329, 331-335) draudimai galioja nuo draudžiamojo ženklo iki artimiausios sankryžos už draudžiamojo ženklo. Draudžiamųjų ženklų galiojimas nesibaigia ties išvažiavimu iš šalia esančios teritorijos..."

"8. Draudžiamųjų ženklų galiojimo zona gali būti sumažinta naudojant po jais galiojimo zonos ilgį ir kryptį nurodančias lenteles arba pastačius kelio ženklus, panaikinančius atitinkamus apribojimus" t.y. ženklas Nr. 336 "Apribojimų pabaiga".

Taigi:
1. 1.4 ženklinimo linijos nėra;
2. sankryža gerokai toliau nei "P" ženklas nr. 528;
3. išvažiavimas iš greta esančio namo požeminės/antžeminės aikštelės galiojimo nepanaikina;
4. zonos ilgį ar kryptį nurodančio ženklo nėra;
5. ženklų panaikinančių apriboijmus taip pat nerasta.

Rezultatas:
5:0 ženklo nr. 528 t.y. stovėjimo nenaudai?



4 komentarai:

  1. esi kvailas ,stoveti galima tik toliau esancio kiseneje

    AtsakytiPanaikinti
  2. Esi tikrai kvailas, jei nemoki skaityti KET. Zenklas "P" draudziamojo zenklo "Sustoti draudziama" galiojimo nepanaikina.
    Tokie kaip tu ten ir stovi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. keista judvieju diskusija-teisus jus abu, stoveti galima, nes tai niekam nerupi ir kisenej ir nekisenej, juk uz nieka nebaudzia, maza ka liepia tos kvailos KET. Nezinau ar sugebesiu ideti nuotrauka i si puslapi kaip stovima "Egles" turguje. Ir zenklas, ir keista geltona linija, dar ir saligatvis-cia gi turgus ir jame galima deretis (net su farais).

    AtsakytiPanaikinti
  4. gerb.anonimiskas jus paklydote cia nerasome apie kriminalus,nors smagu kad rasyboje matosi poslinkiai i gera

    AtsakytiPanaikinti