2009 m. kovo 30 d., pirmadienis

Kebli situacija

"Gal dar i viešumą neiskilo dar vienas savivaldybes reikalavimas: senamiescio siaurose gatvelese, kur automobiliai stovi pusiau uzvaziave ant saligatviu, kitaip kiti auto nepravaziuos. Daugelis is ju jau ne viena karta rado ant langu prikijuotus lipdukus, kad uzvaziavimas ant saligatvio yra baudziamas.


Pakalbejus su eismo kontroles darbuotoju, tikrinanciu automobilius, stovincius parkomatu zonoje, paaiskejo, kad jie siule kita kelio puse pazenklinti, kad automobilius galima statyti tik vienoje is saligatviu pusiu. I tai savivaldybe bent jau kol kas nekreipia demesio: svarbu nukelti automobilius nuo saligatvio.


Kai buvo irenginejami parkomatai spaudoje skaiciau, kad surinktos lesos bus panaudojamos ir stovejimo aiksteliu irengimui.


Vietiniai gyventojai stato automobilius neuzvaziave ant saligatvio, bet nevietiniai - priesingoje puseje ir ant saligatvio. Tik laiko klausimas, kada bus apgadinti automobiliai del siauro pravaziavimo arba nepravaziavimo isvis (pvz. tiekeju krovininis automobilis).


Apima jausmas - "neisgujom automobiliu is senamiescio parkomatu pagalba pabandykim atsikratyt ju per is saligatviu saugojimo punkta".


Pagarbiai,

Aida

Klaipedos senamiescio gyventoja

KET:

155. Sustoti ir stovėti draudžiama:

155.5. ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai);

1 komentaras:

  1. Beje, senamiestyje egzistuoja ir dar viena stovėjimo problema - automobiliai statomi stačiu kampu į šaligatvį. Tai ypač aktualu Teatro a. Priminsime, kad automobilių stovėjimą ne lygiagrečiai su važiuojamosios dalies kraštu, galima tik ten, kur tai leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai ir (arba) važiuojamosios dalies ženklinimas (KET 151 str.)
    Stovėjimo būdą nurodo papildomos lenteles (pvz. http://www.automokyklos.lt/ket/zenklai/z_831.gif), kurios montuojamos ir galioja tik kartu su "P" ženklu.

    AtsakytiPanaikinti