2009 m. balandžio 28 d., antradienis

Atsargiai - pėstieji!

Smiltelės ir Vingio gatvių sankryža - viena populiariausių avarijomis. Čia dar ir pėstieji rizikuoja!
Parvažiavus Smiltelės gatve ir sukant į kairę, į Vingio gatvę, automobiliams šviečia papildoma šviesoforo sekcija leidžianti sukti kairę. Parvažiavus nuo Šilutės pl. papildoma "žalia" rodyklė taip pat leidžia sukti degant raudonam signalui.
Tuo pačiu metu dega žalia ir pėstiesiems, kurie ir yra "atakuojami" automobilių iš visų pusių!

Panašios sankryžos yra ir prie PC "Akropolis", tik ten jos sureguliuotos taip, kad nei automobiliai, nei pėstieji vieni kitiems netrukdo ir pavojaus nekelia.

Ar būtų įmanoma sureguliuoti ir šią sankryžą?


Sankryža reikalaujanti atidumo! Visų.

KET:

35. Reguliuojamoje sankryžoje ar pėsčiųjų perėjoje, kai šviesoforo ar reguliuotojo signalai leidžia važiuoti, vairuotojas privalo duoti kelią nespėjusiam pereiti važiuojamosios dalies pėsčiajam, kuris įžengė į ją esant leidžiančiam eiti signalui. Važiuodamas kryptimi, kurią rodo rodyklė, įjungta papildomoje sekcijoje kartu su geltonu arba raudonu signalu, vairuotojas privalo duoti kelią pėsčiajam.

50. Vietose, kur eismas reguliuojamas, pėstieji privalo vadovautis šviesoforais su pėsčiųjų simboliu, o kai jų nėra – transporto šviesoforų signalais. Reguliuotojo signalų pėstieji privalo paisyti net tuo atveju, jeigu jie prieštarautų šviesoforų signalams.

80. Jeigu ties žaliu šviesoforo signalu įrengta papildoma sekcija su žalia rodykle, važiuoti rodyklės nurodyta kryptimi leidžiama tik įsijungus šios sekcijos signalui.

168. Sankryžoje, kurioje eismas reguliuojamas šviesoforu su papildoma sekcija, vairuotojas, važiuojantis eismo juosta, iš kurios sukama, turi važiuoti toliau įjungtos rodyklės nurodyta kryptimi, jeigu sustojęs jis sutrukdytų kitų ta pačia eismo juosta važiuojančių paskui jį transporto priemonių eismui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą