2009 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Galinio Pylimo g. sunkumai

Akivaizdu, kad eismo aiškumo nebūvimas kai kuriose Klaipėdos gatvėse ar pernelyg komplikuotos taisyklės išties kelia daug nesusipratimų vairuotojams.
Nekartą teko matyti kaip transporto priemonės sukdamos iš Pilies g. ar važiuodamos iš Minijos g. į Galinio Pylimo g. "atsimuša" kaktomuša į parvažiuojančius automobilius nuo senojo turgaus.
Štai ir šioje situacijoje automobilis parvažiuojantis Galinio Pylimo g. atlieka kairį posūkį akivaizdžiai pažeisdamas taisykles t.y. važiuoja priešpriešiniam eismui skirta juosta:

Štai ka sako ženklai Galinio Pylimo g.:

Gal šis "vairuoklis" pamiršo užsiklijuoti klevo lapą, o gal tiesiog buvo neatidus? Nors kita vertus ženklą ir horizontalųjį ženklinimą šioje vietoje galima įvairiai interpretuoti...

Kodėl pvz. šioje vietoje, vardan visuotinio aiškumo, negalima užkabinti ženklo tiksliai nurodančio visas eismo kryptis t.y. nurodančio ir priešpriešinio eismo kryptį:
Taip jau pas mus yra: vieni eismo judėjimą sugalvoja, susapnuoja, antri piešia, braižo, treti peržiūri, pražiūri, pasirašo, ketvirti braižo jau ant gatvės, kabina ženklus...o penkti žioplinėja ir sudaro avarines situacijas.

1 komentaras:

  1. Laba diena

    Galinio pylimo gatvėje ties Pilies g.- Minijos g. -Sausio 15-osios g. sankryža Jūsų siūlomo kelio ženklo Nr. 518 statyti negalima, nes prieštarauja kelio ženkų ir šviesoforų naudojimo tvarkai. Šis kelio ženklas gali būti statomas tik už sankryžos. Kad automobiliai neišvažiuotų į priešpriešinę eismo juostą sukdami į kairę iš Galinio pylimo g. į Sausio 15-osios g. , vairuotojams reikėtų pasikartoti Kelių eismo taisyklių Nr.113 punktą.

    Klaipėdos AVPK Kelių policijos biuro komisaras-inspektorius vyr. specialistas Gintaras Kučinskas

    AtsakytiPanaikinti