2009 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

KET negalioja ir niekam nerūpi

Panašu, kad Kelių Eismo Taisyklės kaip Brolių Grimų pasakos - baisios, bet tik pasakos.
Niekaip nesuprantu, kodėl mieste nėra tvarkos su stovėjimo ir kitų ženklų pažeidinėjimais. Kodėl automagistralėje greitį viršijęs vairuotojas yra kaltas ir tuoj pat baudžiamas, o mieste ne vietoje numetęs savo "auto laikmeną" vairuotojas nebaudžiamas savaitę, mėnesį, metus...Niekas nekreipia dėmesio. Vairuotojas pažeidinėja KET, nes niekas nebaudžia. Niekas nebaudžia, nes niekam neįdomu, nerūpi??? Tai ko tuomet reikia verkšlenti dėl nesurenkamo valstybės biudžeto? Mažų algų?

Automobiliai draudžiamose vietose stovi kasdien ir niekas nieko nedaro. Apmaudu matyti, kad kasdien pro pažeidėjus važiuojantys pareigūnai nedaro tvarkos. Įdomu, kas būtų jei ir kitos įstatymo vykdymą kontroliuojančios institucijos, pvz. Valstybinė mokesčių inspekcija, taip pat pro pirštus žiūrėtų į įstatymų pažeidinėjimus?

Apie Bijūnų gatvės stovėjimo ypatumus jau buvo rašyta anksčiau:







KET:
155. Sustoti ir stovėti draudžiama:

155.7. ten, kur tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės ženklinimo linijos (bortelio) mažesnis kaip 3 m atstumas;

Kelio ženklas Nr. 332 "Sustoti draudžiama"
Draudžiama transporto priemonėms sustoti (stovėti) toje kelio pusėje, kurioje yra kelio ženklas. Negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms. Jeigu naudojamas kartu su 1.4 ženklinimo linija, galioja iki šios linijos pabaigos.

P.S. ištisinės linijos kirtimas ir stovėjimas prieš eismą jau nestebina. Bet apie tai dar bus.


Kalnupės gatvės stovėjimo ypatumai taip pat jau nebestebina. Keičiasi tik tautybė ir markė.
















KET:
155. Sustoti ir stovėti draudžiama:

155.4. pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 m atstumu prieš jas;
155.7. ten, kur tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės ženklinimo linijos (bortelio) mažesnis kaip 3 m atstumas;


Duokit uniformą, krivulę ir baudos kvitų knygelę - metu darbą ir atiduodu banko paskolą!!!

2 komentarai:

  1. Pasirodo, viskas galima. :) Kelių eismo politika - darau ką noriu, vis vien niekas nieko nesakys. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau, kad tokie vairuotojai privalo būti baudžiami ne tik dėl surenkamo biudžeto, bet ir saugumo kelyje. Nes dažnai nevietoje pastatytas automobilis ir viršytas greitis gali sukelti tikrai skaudžias pasėkmes.

    AtsakytiPanaikinti