2009 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Įstatymo nepaisoma net ir prie teismo rūmų

Nieko nuostabaus, kad įstatymams nusižengiame. O kodėl tai turėtų stebinti, jei įstatymų pažeidimai net ir prie teismo rūmų niekam neįdomūs ir toleruotini. Ką jau čia bekalbėti apie automobilius stovinčius žolynuose, žaidimų aikštelėse miesto gyvenamuosiuose rajonuose.
Suprantama - nėra per daug vietos kur statyti automobilį (teisingiau, nėra vietos kur pastatyti, kad būtų kuo arčiau durų!), tačiau nejau dėl to turime visiškai ramia sažine ignoruoti kelio ženklus?! Tvarką? Įstatymą? Kultūrą?
VELNIOP!!!

Prie Klaipėdos apygardos teismo rūmų nebe daug betrūksta, kad automobilį tiesiog galėsime pastatyti rūmų vestibiulyje ar palikti rūbinėje kaip kokį paltą:













KET:
155. Sustoti ir stovėti draudžiama:
155.5. ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai);

Kelio ženklas Nr. 332 "Sustoti draudžiama". Draudžiama transporto priemonėms sustoti (stovėti) toje kelio pusėje, kurioje yra kelio ženklas. Negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms. Jeigu naudojamas kartu su 1.4 ženklinimo linija, galioja iki šios linijos pabaigos - transporto piremonės stovė kaip nori, neįgaliųjų ženklų nerasta!

Kelio ženklas Nr. 531 "Rezervuota stovėjimo vieta". Stovėjimo vieta, kurioje transporto priemonėms leidžiama stovėti tik su specialiais leidimais (leidimai tvirtinami už priekinio stiklo) - nei spec. leidimų, nei kitų raštelių nerasta!

Papildoma lentelė Nr. 832 "Lengvųjų automobilių stovėjimo būdas". Stovėti leidžiama tik taip, kaip parodyta, ir tik lengviesiems automobiliams be priekabos bei motociklams. Transporto priemonė turi stovėti palei pat šaligatvio kraštą, esantį arčiausiai prie važiuojamosios dalies - kad stovėti dviem eilėm nėra parašyta!

Gal paprasčiau būtų naujas papildomas lenteles sukurti ir pastatyti?



Arba tokias:




1 komentaras:

  1. Taip taip, visi lygus , bet kai kurie lygesni uz kitus... Man sitas faktas irgi seniai ramybes neduoda, praejimo visai nera (vietine parkavimosi aisktele, ir ko cia mol vaikstote), savo kieme ant bordiuro uzvaziavai-ziurek jau lipdukas su bauda kabo, mieste 5 min palikai neleistinoje vietoje-jau uzblokuoti ratai, o kai paciame centre prie teismo tiesiog pristempeliuota masinu-niekas nemato...

    AtsakytiPanaikinti