2009 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

Laikmena Naikupės g.

Lietuvos spaudoje jau ne kartą buvo rašyta apie nenaudojamų automobilių keliamas problemas. Gyventojai raginami atsikratyti senais, nenaudojamais automobiliais. Mat jų pilni ir taip maži daugiabučių namų kiemai, miesto kelkraščiai. Šios "laikmenos" ne tik užima aukso vertės vietas kieme, bet pro šiuos vaiduoklius negali prasibrauti ir specialiųjų tarnybų – greitosios pagalbos, ugniagesių, policijos – automobiliai. Vilniuje buvo net akcija organizuota "Daugiau erdvės kiemuose ir gatvėse" kai gyventojai nebenaudojamus automobilius į laužą galėjo perduoti neišėję iš namų.
Teisingiausias sprendimas – senus automobilius atiduoti arba parduoti licencijuotiems demontuotojams.










Neteisingai laikant nebenaudojamą automobilį galima sulaukti ir Administracinės teisės pažeidimų kodekso 51(11) straipsnyje ,,Neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose’’ numatytų baudų:
51(11) straipsnis. Neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose

Neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose ir po savivaldybės, policijos ar kitos suinteresuotos institucijos pareigūno raštiško perspėjimo nesiėmimas priemonių ja pasirūpinti - užtraukia baudą transporto priemonės savininkui nuo dviejų šimtų penkiasdešimties iki penkių šimtų litų.

Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą, - užtraukia baudą transporto priemonės savininkui nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą