2010 m. kovo 5 d., penktadienis

Laikmena lieka laikmena

Pasakymas "taisyklės yra tam, kad jų nesilaikyti" pasitvirtina. Tai ne mitas ir jo griauti nereikia, nes pati frazė jau tapo nerašyta taisykle.
Niekaip nesuprantama, kodėl mieste nėra tvarkos su stovėjimo ir kitų ženklų pažeidinėjimais!? Kodėl už stovėjimą nesusimokėjęs vairuotojas baudžiamas net šeštadieniais, o mieste ne vietoje ir pažeidžiant kelių eismo taisykles numestų "auto laikmenų" savininkai nebaudžiami savaitę, mėnesį, metus...


2009 Lapkričio mėn.



2010 kovo mėn.



Viskas paprasta Lietuvoje: vairuotojai pažeidinėja kelių eismo taisykles, nes niekas nebaudžia. Niekas nebaudžia, nes niekam neįdomu, nerūpi arba visi per daug užsiėmę.

Kelių eismo taisyklės:



155. Sustoti ir stovėti draudžiama:
155.7. ten, kur tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės ženklinimo linijos (bortelio) mažesnis kaip 3 m atstumas;

Kelio ženklas Nr. 332 "Sustoti draudžiama"
Draudžiama transporto priemonėms sustoti (stovėti) toje kelio pusėje, kurioje yra kelio ženklas. Negalioja skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtoms transporto priemonėms. Jeigu naudojamas kartu su 1.4 ženklinimo linija, galioja iki šios linijos pabaigos.

P.S. ištisinės linijos kirtimas ir stovėjimas prieš eismą (ta saldi kairė pusė) jau nestebina.

Susiję straipsniai:
"KET negalioja ir niekam nerūpi"
"Ženklai negalioja ir naujokams"
"Ženklai negalioja ir naujokams (tęsinys)"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą