2010 m. sausio 25 d., pirmadienis

Eismas ratu. Kaip kam!!

Šilutės pl., Baltijos pr. ir Vilniaus pl. žiedinė sankryža yra tokia sankryža, kurioje eismas vyksta ratu. Na, bent jau pagal KET ženklą Nr. 410 "Eismas ratu", kuris leidžia važiuoti tik rodyklių kryptimi, turėtų taip būti. Lietuviai - liaudis išradinga ir be reikalo degalų netaško: kam važiuoti visą ratą jei galima (?) apsisukti ir trumpesniu keliu. Juolab, kad šioje vietoje kartais dirbantys policijos pareigūnai parodo puikų pavyzdį kitiems vairuotojams, juos stabdydami ir priversdami užsukti į šį pravažiavimą trumpam pokalbiui.












Kita vertus, KET yra kitas toks įspėjamasis ženklas Nr. 111 "Eismas ratu", kuris sako, kad sankryžoje privalu važiuoti ratu. Taip pat tokie ženklai įspėja vairuotoją apie būsimą pavojingą kelio ruožą, kuriuo važiuojant reikia imtis atitinkamų atsargumo priemonių. Tokio ženklo šioje vietoje nėra, tad ankstesnis nurodomasis ženklas Nr. 410 "Eismas ratu" turbūt nevertas tokios svarios pagarbos ir ypatingo atsargumo.

Ka gi, ir vėl galime interpretuoti ženklus bei važiuoti, kaip kam patinka, kaip kam taupiau, geriau. Tokia tad tvarka.

6 komentarai:

  1. Matomai nuotraukų autorius mažai nutuokia apie KET.Šilutės p.prieš žiedinę sankryžą yra padarytas apsisukimas čia užapvalinti bardiurų kampai.Apsisukdamas prieš sankryžą niekam netrugdai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Matosi, kad Anonimiškas tikras KET ekspertas!!!
    Tokių apsisukimų yra ir daugiau, bet ar jie pažymėti apsisukti leidžiančiais ženklais pvz. "Apsisukimo vieta" Nr. 527???
    Gal tuomet apsisukinėkime ir Naikupės g. sankryžoje su Taikos pr.??? Ten aišku tik vienas kelkraštis užapvalintas, bet kitą galime šiek tiek plačiau apvažiuoti ar nakti irgi išardyti. Vistiek pohui yr.

    AtsakytiPanaikinti
  3. taigi cia viskas aisku yra sioje sankryzoje: pries ja kabo zenklai virsuje - eismo kryptys juostose. Is kaires juostos eismas tik tiesiai. Kabo zenklas sankryza ir eismas ratu. Apsisukimo zenklo nera. Tai kokie klausimai??? Apsisukti cia negalima. Gerai cia viskas surasyta ir nufotkinta.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kelio zenklas Nr.410 "Eismas ratu" -nukreipiamasis kelio zenklas, kuris ipareigoja vairuotoja vaziuoti rodykliu nurodyta kryptimi. Uz zenklo apsisukdamas ar sukdamas i kaire isvaziuoji i priespriesa, o tai gali reiksti, kad gali buti taikoma administracine atsakomybe pagal 124(2)-1 str.bauda su teises atemimu vairuoti.
    P.S.Istatymai galioja ir policijos pareigunams.

    AtsakytiPanaikinti
  5. As galvoju,kad taip vaziuoti visai normalu niekam netrukdai ir nereikia be reikalo sukti rata.jei taip negalima tai reikia nukabinti visas papildomas zalias rodykles,nes kai kur tai tikrai pavojinga pereiti gatve nes vairuotojai net nesustoja nors perejoje dega zalia.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tie apsisukimai yra padaryti ekstra atvejais, kai eismas ratu tampa nebeįmanomas dėl avarijų ir pan., tada kur važiuoti nurodo pareigūnai ar pastatomi laikini nukreipiamieji ženklai. Apsisukinėti ten negalima. Kam važiuoti ratą, jei galima pažeidžiant KET prieš eismą pravažiuoti greičiau? Geras klausimas, atsakymo neturiu. Kiti apsisukinėja per perėjas, kur nebūna bortelių - kam važiuoti iki apsisukimo vietos, jei perėja be bortelių ir apsisukti bus greičiau? Aišku, kartais patogiau ir greičiau ir per pievutę pervažiuot, kam gi vargintis ir važiuoti, kaip numatyta? Artūrai, galvok ką nori, bet KET yra KET ir visiems jis vienodas, net tau.

    AtsakytiPanaikinti