2009 m. kovo 21 d., šeštadienis

Nukreipiamosios gairės

Įvai­rius dar­bus at­lie­kan­čioms bend­ro­vėms la­biau­siai rū­pi grei­tai at­lik­ti sa­vo tie­sio­gi­nę pa­rei­gą, per­ne­lyg ne­si­rū­pi­nant eis­mo tvar­kos už­tik­ri­ni­mu.


Kelininkai Mokyklos gatvės remontuojamoje atkarpoje ant tilto turbūt nežino kaip teisingai reikia pastatyti įpėjamąjį kelio ženklą Nr. 149 "Nukreipiamoji gairė", kuri kelio darbų vietoje žymi eismo juostos ribas ir VAŽIAVIMO TRAJEKTORIJĄ t.y. šių vertikalių lentelių pasvirusios raudonos-baltos juostos parodo, kuria puse reikia apvažiuoti kliūtį.


Pagal šį išdėstymą išeitų taip, kad reikia važiuoti viražais t.y. šiuo atveju išvažiuoti į remontuojamąją dalį dešinėje, po to į priešpriešinę eismo juostą, paskui vėl į remontuojamąją dalį...

Nejaugi sunku sustatyti žmoniškai t.y. pagal taisykles??
Štai kaip atrodo teisingai sustatytos nukreipiamosios gairės:
Tomo Gukausko nuotr.


KET:

249. Asmenys, organizuojantys darbus kelyje, turi užtikrinti, kad darbo vietos kelyje (gatvėje) ar šalia kelio (gatvės) būtų aptvertos ir pažymėtos reikiamais kelio ženklais, atitvarais ir nukreipiamaisiais įtaisais, o tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui – ir šviesomis. Taisomuose kelių (gatvių) ruožuose dirbantys asmenys nustatytaisiais atvejais ir tvarka gali reguliuoti eismą.

1 komentaras:

  1. Su tuo viaduku komedijas krečia, puse viaduko kažkur metus tvarkė ir tai nebaigė, kai važiuodavau rytais arba 1-2 žmonės krapštosi arba neivieno, po darbo lygiai tas pats, arba nieko arba, kažkas imituoja, kad dirba. Čia kažkas pinigus matosi lupa už darbus, tik rezultatai nekokie.

    AtsakytiPanaikinti