2009 m. gruodžio 2 d., trečiadienis

Šilta vieta Taikos pr.

Taikos pr. yra tokia "šilta" vieta stovėjimui šalia Naujosios turgavietės. Nors šioje Taikos pr. atkarpoje ir yra draudžiamieji ženklai, tačiau keletas nekaltų metrų vis dėlto yra. Deja, šios kelių metrų spragos dėka be reikalo "užkemšama" dešinė juosta, susidaro eismo trikdžiai piko metu.

Atvažiavus Taikos pr., ties stovėjimo aikštele, yra stovėjimą draudžiantis ženklas:


Pagal KET jis galioja iki artimiausios sankryžos su šalutiniu keliu. Šiuo atveju - su gatvele vedančia iš/į turgavietės aikštelę:



Pagal KET punktą 155. Sustoti ir stovėti draudžiama:

155.8. važiuojamųjų dalių sankirtoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos, išskyrus tą pusę, kuri yra priešais šoninį kelią trišalėse sankryžose su ištisine ženklinimo linija arba skiriamąja juosta;

Nuotraukoje akivaizdu, kad sekantis ženklas Nr. 332 "Sustoti draudžiama" pakabintas toliau nei 5 metrai. Taigi iki ženklo, palikus 5 metrus nuo sankryžos, galima sau ramiai stovėti. Arti turgaus, patogu sustoti, nereikia vargintis statyti automobilį erdvioje ir pustuštėje aikštelėje. Gražu. Mėgsta šią vietą ir autobusai, ir sunkvežimiai...

Apmaudu, kad vos keli metrai eismo piko metu trukdo normaliam eismui: važiuodamas laisva dešine juosta beveik visą Taiko pr. dėl kelių metrų turi rikiuotis į kitą juostą.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą