2010 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis

Saugaus eismo diena tik atmintinų dienų sąraše

Balandžio 6-oji Lietuvos atmintinų dienų sąraše yra paskelbta kaip Saugaus eismo diena. Deja, tai ir lieka tik atmintina diena, nes Klaipėdos gatvėse nepaisoma nei eismo saugumo, nei tvarkos.

Poilsio gatvėje golfukas jau turbūt atgulė amžinam poilsiui, nes čia jis ilsisi jau daugiau kaip pusė metų:


Neteisingai laikant nebenaudojamą automobilį galima sulaukti ir Administracinės teisės pažeidimų kodekso 51(11) straipsnyje ,,Neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose’’ numatytų baudų:
51(11) straipsnis. Neeksploatuojamos transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose
Neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendro naudojimo vietose ir po savivaldybės, policijos ar kitos suinteresuotos institucijos pareigūno raštiško perspėjimo nesiėmimas priemonių ja pasirūpinti - užtraukia baudą transporto priemonės savininkui nuo 250 iki 500 litų.
Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą, - užtraukia baudą transporto priemonės savininkui nuo 500 iki 1000 litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Saugaus eismo pavyzdžių sunku rasti ir Gedminų gatvėje. Čia yra daug mokyklų, į kurias vaikšto daug moksleivių, bet ar jiems saugu pereiti gatvę, kai matomumą užstoja kažkieno, eismo taisykles pažeidžiant, numestas automobilis: 
Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, taip pat vairuotojų pareigų pėstiesiems, išskyrus nurodytas šio straipsnio pirmojoje dalyje, nevykdymas, stovėjimas ant šaligatvio, kai nėra tai leidžiančių kelio ženklų, stovėjimas ant vejos, pėsčiųjų (dviračių) tako arba važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku – užtraukia baudą vairuotojams nuo 50 iki 100 litų.

 Pagal kelių eismo taisykles krovininiams automobiliams, kurių leidžiamoji masė didesnė kaip 3,5 t draudžiama važiuoti toliau nuo važiuojamosios dalies krašto negu antrąja juosta. Kaip bebūtų sunkvežimiai ir toliau diktuoja savo sąlygas ir pranašumą prieš kitus eismo dalyvius ir visai nesvarbu, kad jam nereikia sukti į kairę. Taigi - dešinė eismo juosta - viešąjam transportui, kairė - sunkiajam!



Uosto įmonių vilkikams valstybiniai numeriai nereikalingi. O gal jie skaitomi kaip dviračiai? Tai tuomet veskitės šalia.


Įregistruotų, perregistruotų arba išregistruotų transporto priemonių vairavimas be valstybinio numerio ženklų (ženklo) arba vairavimas pasibaigus laikino valstybinio numerio ženklų galiojimui (išskyrus atvejį, kai pranešus policijai apie automobilio numerio vagystę, vykstama išsiimti naujų numerių) – užtraukia baudą vairuotojams nuo 100 iki 200 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vieno iki trijų mėnesių.

Kokios taisyklės leidžia tokius dvigubus apsisukinėjimus???




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą