2012 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Sankryžos rebusas

Iškilo klausimai dėl sankryžos esančios Šilutės plente greta parduotuvės "Arsenalas".

Kelių Eismo Taisyklės skelbia, kad:

164. Draudžiama įvažiuoti į važiuojamųjų dalių sankirtą, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti sankryžoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui.

Kodėl tuomet nuotraukoje matomi automobiliai atvažiuojantys Šilutės plentu nuo pietinės miesto dalies įvažiuoja į sankryžą ir čia sustoja?

Ar neturėtų prieš šią sankryžą būti "Stop" linija?

166. Vairuotojui, įvažiavusiam į važiuojamųjų dalių sankirtą pagal leidžiamąjį šviesoforo signalą, leidžiama važiuoti numatyta kryptimi, kad ir koks būtų šviesoforo signalas išvažiuojant iš sankryžos. Tačiau jeigu sankryžoje prieš pakeliui esančius šviesoforus yra „Stop“ linija (kelio ženklas „Stop“ linija“), vairuotojas turi paisyti kiekvieno šviesoforo signalo.


Kadangi "Stop" linijos nėra. Pagal matomą situaciją nuotraukoje, kai kurie automobiliai, kurie jau įvažiavo į važiuojamųjų dalių sankirtą galėtų važiuoti toliau nors ir dega draudžiamas šviesofora signalas?
Kaip elgtis vairuotojams atvažiuojantiems nuo "Arsenalo" į sankryžą ir sukantiems į dešinę? "Stop" linijos nėra, šviesoforo iš tos pusės nėra. Galim važiuoti?




1 komentaras:

  1. Šie taisyklių punktai aplamai dažnai galioja arba negalioja priklausomai nuo pareigūno nuotaikos.

    AtsakytiPanaikinti