2009 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Šilta vieta ir H. Manto g.

Šį mėnesį jau buvo rašyta apie keistą kelių ženklinimą Taikos pr., kuris "paliko" vietos stovėti automobiliams nors beveik viso Taikos prospekto kelkraštyje stovėti draudžiama.
Tokia pati situacija yra ir H. Manto g. šalia kavinės "Laikraštis". Vos keli metrai leidžia automobilių stovėjimą ko pasekoje apsunkinamas ir trikdomas sklandus gatvės eismas.

Vėlgi, pagal KET punktą 155. Sustoti ir stovėti draudžiama:

155.8. važiuojamųjų dalių sankirtoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos, išskyrus tą pusę, kuri yra priešais šoninį kelią trišalėse sankryžose su ištisine ženklinimo linija arba skiriamąja juosta;

Nuotraukoje akivaizdu, kad ženklas Nr. 332 "Sustoti draudžiama" pakabintas toliau nei 5 metrai nuo sankryžos. Taigi automobilis, sustojęs iki ženklo ir palikęs 5 metrus nuo sankryžos, gali sau ramiai stovėti. Šalia - kavinė, kirpykla. Patogu ir, svarbiausia - nenusižengi taisyklėms.
Tačiau dėl vieno automobilio trikdomas eismas pakankamai judria gatve, kur intensyviai važiuoja visuomeninis transportas ir kt. automobiliai.



Įdomu, kodėl taip yra?
Ar tai padaryta tikslingai, kad būtų V.I.P. (labai svarbiems asmenims) vietos sustoti prie minėtos kavinės ar tiesiog buvo patogiau ir pigiau pakabinti ženklą ant artimiausio apšvietimo stulpo nestatant papildomo stulpo?

Na, jei buvo palikta vietos sustoti čia, gal tuomet palikite vietos ir prie kitų, šioje gatvėje esančių kavinių, parduotuvių?

1 komentaras:

  1. webwinkel beginnen welke software webwinkel beginnen werk

    Also visit my webpage :: webwinkel beginnen 2012

    AtsakytiPanaikinti